abstract-1868624_1280

Pelety jsou stále velmi oblíbené. Proč?

Komentáře: 0

Začala topná sezona a mnozí lidé aktuálně řeší vytápění. Především z ekonomického hlediska. Pohled na fakturu, kde je přemrštěná cena, není zrovna příjemný. To se ovšem zpravidla netýká dřevěných pelet. Vytápění je nejenom ekonomické, ale také ekologické. Výhod bychom zkrátka našli spoustu. Nevěříte? Pak nepřestávejte číst, v následujících řádcích se na výhody dřevěných pelet zaměříme mnohem podrobněji a samozřejmě také upozorníme na to, kde je lze výhodně zakoupit.

Jak šetří dřevěné pelety peníze?

Především díky své vysoké výhřevnosti. Určitě jde o vytápění, které je ve srovnání s plynem, elektřinou nebo topným olejem mnohem levnější. Srovnatelné je nákladově snad jen s hnědým uhlím. To už se ale na vytápění objektů prakticky nepoužívá. Jen pro představu, na jednu sezonu budete potřebovat na vytápění rodinného domu cca kolem 5 tun pelet. U nízkoenergetických staveb se jedná o množství kolem pouhých 2 tun. Spotřeba pelet je pochopitelně závislá i na tom, zdali se pouze vytápí dům, nebo se kotel využívá  i na ohřev vody.

Minimální námaha

Dřevěné pelety jsou na rozdíl od dřeva či uhlí maximálně skladné. Vybírat si lze z různých variací. Průměr pelet se pohybuje do 6 do 8 mm, délka osciluje mezi 20 až 30 mm. Jde tedy o malé lisované kousky, jež se velmi jednoduchým způsobem nakládají na lopatku a následně míří do automatického kotle. Ten pelety dávkuje přesně dle potřeby takovým způsobem, že k němu stačí přijít třeba jen jednou za den a pelety přiložit.

Nákup pelet online? Není nic jednoduššího!

Určitě není zapotřebí jezdit pro pelety nikam daleko. Prodávají se v plastových pytlích a specialisté vám je dovezou přímo na paletách. Stačí si pelety pouze objednat u společnosti OPTIMTOP na jejích webových stránkách. Dopravu mají od jedné objednané palety zcela zdarma.

Nabídka nemovitostí

Nové články