apartment-g1c1f071dc_1280 (1)

Jak vybrat barovou židli či stoličku?

Komentáře: 0

Výběr správné barové židle či stoličky je důležitým faktorem při zařizování baru, ať už domácího nebo profesionálního. Při výběru je třeba zvážit několik faktorů, jako je optimální výška a tvar židle, výhody, materiál, designové provedení, kvalita zpracování a stabilita. Zde je podrobný průvodce, který vám pomůže vybrat ideální barovou židli nebo stoličku.

Jakou zvolit optimální výšku a tvar barové židle?

Při výběru barové židle je důležité zohlednit optimální výšku sedu a tvar židle. Výška sedu by měla být taková, aby nohy dosahovaly pohodlně na opěrku nohou, která je obvykle umístěna pod sedákem. Pro dosažení přirozené pohody a pohodlného posezu je ideální, když úhel mezi stehnem a trupem je asi 90 stupňů. Většinou se doporučuje volit židle s výškou sedu kolem 75 cm až 80 cm pro standardní barový pult o výšce 100 cm. Pokud máte v baru různě vysoké pulty, je vhodné zvolit židle s nastavitelnou výškou, aby se přizpůsobily různým výškám pultů.

Barové židle mohou mít různé tvary, jako je rovný, zakřivený, ergonomický nebo polstrovaný. Je důležité vybrat takový tvar, který bude ergonomický a pohodlný pro dlouhodobé sezení. Barové židle s opěrkou zádové části poskytují lepší oporu a pohodlí. Zvažte také barové židle se sedákem ve tvaru sedátka, které podporuje správnou polohu těla a udržuje správnou pozici zad. Dále můžete zvážit barové židle s opěrkou na nohy, které pomáhají udržet správnou polohu nohou a přispívají k celkovému komfortu.

Proč zařadit do interiéru barové židle? Mají nějaké výhody?

Barové židle mají několik výhod. První je, že umožňují pohodlné posezení u baru nebo pultu. Poskytují také skvělý způsob, jak vytvořit přátelskou a neformální atmosféru, kde se hosté mohou pohodlně usadit a komunikovat. Barové židle úsporně využívají prostor, protože zabírají méně místa než tradiční židle nebo lavice. Také uskladnění je praktičtější, protože se dají snadno přesouvat, když potřebujete volný prostor. Celkově jsou tak vhodné pro různá prostředí, včetně domácích barů, kuchyní s barovým pultem nebo komerčních barů a restaurací.

Jak je využít v domácnosti?

Barové židle mohou být také skvělým doplňkem do kuchyně, zejména pokud máte kuchyňský ostrůvek nebo barový pult. Poskytují praktické a pohodlné sezení při přípravě jídla, konverzaci nebo rychlém občerstvení. V kuchyni můžete zvážit židle se snadno udržovatelným materiálem, který je odolný proti skvrnám a snadno se čistí. Výběr barových židlí pro kuchyňský bar by měl zohlednit celkový design a styl kuchyně, aby vytvořil harmonický vzhled.

Pokud plánujete používat barové stoličky v kuchyni, je důležité zvolit správnou výšku, která bude odpovídat výšce kuchyňského pultu. Standardní výška kuchyňského pultu je obvykle kolem 90 cm, takže výška sedu barových stoliček by měla být kolem 60 cm až 65 cm. Před zakoupením se ujistěte, že výška stoličky je kompatibilní s výškou vašeho kuchyňského pultu, abyste dosáhli pohodlného a ergonomického posezení.

A jaký zvolit materiál?

Barové židle jsou k dispozici v různých materiálech, včetně dřeva, kovu, plastu, ratanu a dalších. Při výběru materiálu zvažte estetický vzhled, odolnost, snadnou údržbu a komfort. Například dřevěné barové židle mohou přidat teplý a přírodní vzhled, zatímco kovové židle jsou moderní a snadno se čistí.  Zvolte takový materiál, který bude odpovídat celkovému stylu vašeho baru a bude odolný vůči opotřebení a snadno udržovatelný. Zvažte také možnost výběru barových židlí v kontrastních barvách, které dodají výrazný prvek do interiéru.

Dbejte na pohodlí a kvalitu

Pohodlí a stabilita jsou klíčovými faktory pro výběr barové židle. Zkontrolujte, zda židle poskytuje dostatečnou oporu v oblasti zádové opěrky a opěrky nohou. Stabilita je také důležitá, zejména pokud budou židle používány ve veřejných prostorách nebo v případě rodin s dětmi. Kvalitní židle vyrobené z pevných materiálů budou odolné a dlouhotrvající. Pečlivé zpracování zaručuje pevné spoje a odolnost proti opotřebení.

Výběr správné barové stoličky či židle je důležitým rozhodnutím, které ovlivní jak vaše pohodlí, tak celkový vzhled prostoru. Při výběru barové židle se tedy zaměřte na všechny uvedené faktory, jako je výška sedu, tvar, materiál, design, kvalita a stabilita. Dále také zvažte harmonii s ostatním zařízením a designem interiéru, aby se stala příjemným a stylovým doplňkem vaší domácnosti.

Nabídka nemovitostí

Nové články