videobydleni-sunsystem-bioklimaticka-pergola

Zahradní bioklimatické pergoly SUN SYSTEM pro vaši dokonalou relaxaci

Komentáře: 0

Obliba bioklimatických pergol každým rokem roste. A není divu. Jejich předností je nejen velmi kvalitní provedení, ale i vysoká odolnost, vytříbený design a zajištění bezkonkurenčního komfortu. Zjistěte o bioklimatických pergolách více.

Co je bioklimatická pergola

Bioklimatická pergola je moderním způsobem, jak zastřešit terasu. Tato zahradní pergola disponuje speciálními naklápěcími lamelami, které pomáhají prostor chránit před nejrůznějšími vlivy počasí. Jednat se může nejen o nadměrné sluneční záření, ale i déšť nebo sníh.

S jejich pomocí docílíte funkčního a komfortního venkovního prostoru, který si budete moct užívat po většinu roku. Tato pergola zároveň disponuje integrovaným systémem pro odvod dešťové vody, která se tedy nedrží na střeše.

Bioklimatickou pergolu lze opatřit i osvětlením. Zdroj: Sunsystem.cz

Design a konstrukce bioklimatických pergol

Pro bioklimatickou pergolu je charakteristický rovný a minimalistický design. Díky tomu může vhodně doplnit většinu domovů. Polohovatelné hliníkové lamely lze vždy naklopit tak, jak budete zrovna potřebovat. Záleží tedy jen na vás, zda si zrovna budete chtít sluneční paprsky vychutnat, nebo se rozhodnete pro úplné uzavření pergoly.

Z čeho se bioklimatické pergoly vyrábí

Pokud už se pro pořízení bioklimatické pergoly rozhodnete, vyplatí se samozřejmě vybírat produkty od ověřených výrobců a z kvalitních materiálů. Sázkou na jistotu je v tomto ohledu extrudovaný hliník, který vyniká svou vysokou odolností a snadnou údržbou. V kombinaci s práškovou barvou dosahuje dlouhé životnosti bez změny vzhledu.

U bioklimatické pergoly si samozřejmě můžete vybrat rozměry a barvu podle svých potřeb. Hliníkovou pergolu na míru lze personalizovat tak, aby co nejlépe zapadla do vašeho domova. Díky možnosti výběru ze vzorníku RAL můžete barvu pergoly sladit například s vašimi dveřmi, okny nebo třeba venkovními žaluziemi.

Jak na instalaci a údržbu lamelové pergoly z hliníku

Instalace bioklimatické pergoly od SUN SYSTEM je možná na čtyřech nebo šesti sloupech. Vybrat si můžete z varianty samostatně stojící, nebo ukotvené k domu. Záleží na vašich preferencích a také dispozicích prostoru.

O pergolu z hliníku se nemusíte nijak starat. Tento materiál není potřeba ničím natírat ani jej ošetřovat. Pokud dojde ke znečištění pergoly, vystačíte si s obyčejnou vodou.

Funkce a ovládání bioklimatické pergoly

U bioklimatické pergoly budete řešit naklápění jednotlivých lamel. K tomu lze využít buď elektronické ovládání pomocí tlačítka přímo na pergole, nebo modernější způsob pomocí dálkového ovládání či aplikace smart home.

Pergolu tedy můžete začlenit do systému vaší chytré domácnosti a k její obsluze využívat mobilní aplikaci v telefonu či tabletu. Zároveň lze tímto způsobem lamely naklápět pohodlně i v případě, že zrovna nejste doma a třeba si všimnete, že se právě spustil déšť.

Součástí pergoly může být i systém bočního stínění. Zdroj: Sunsystem.cz

Příslušenství pro maximální komfort

Zahradní pergolu lze vybavit dalším příslušenstvím pro vaše pohodlí. Skvělým pomocníkem jsou například screenové boční rolety zajišťující zastínění pergoly a ochranu před sluncem. S jejich pomocí navíc docílíte většího soukromí, což při každodenním posezení jistě oceníte.

Vaši hliníkovou pergolu dále můžete vybavit LED osvětlením v bílé nebo barevné variantě. Tímto způsobem nejen docílíte zajímavého efektu, ale zároveň získáte komfortní posezení i za horších světelných podmínek.

Pokud chcete pergolu používat po celý rok, můžete dále vsadit na instalaci infrazářičů. S jejich pomocí nebudete omezeni pouze na posezení v letních měsících. Můžete také investovat do systému zasklení pergoly. Vybrat si můžete buď bezrámové, nebo rámové zasklení pro ochranu před deštěm a větrem.

Výhody hliníkové pergoly s lamelami v kostce

Bioklimatická pergola se právem řadí k těm nejmodernějším zastřešením terasy. Pojďme si na závěr ještě ve stručnosti shrnout veškeré výhody, které se s bioklimatickými pergolami pojí.

  • Díky pestré nabídce barevných variant ze vzorníku RAL si můžete zvolit přesně ten odstín, který vám bude nejvíce vyhovovat.
  • Naklápěcí lamely si můžete vždy upravit tak, jak zrovna potřebujete. Díky tomu získáte komfort za každého počasí.
  • Jednotlivé lamely vynikají vysokou nosností. Bez potíží tedy unesou i nános sněhu v zimních měsících.
  • Díky elektrickému motoru lze pohodlně polohovat jednotlivé lamely. Pergolu lze navíc napojit na vaši chytrou domácnost a k obsluze využívat také mobilní telefon nebo třeba tablet.
  • Bioklimatické pergoly se vyrábí z hliníku, který vyniká po stránce odolnosti a prakticky nulové údržby.
  • Zahradní pergolu lze doplnit pestrým příslušenstvím. Jednat se může třeba o dešťový či větrný senzor. Kromě toho můžete uvažovat také nad systémem zastínění či zasklení nebo vsadit na vytápění.


Bioklimatické pergoly jsou moderním způsobem stínění, který se na vaší zahradě nebo na terase jednoznačně bude vyjímat. Navíc oceníte moderní funkce i možnost chytrého ovládání.

Nabídka nemovitostí

Nové články