designove-postele-videobydleni-materasso-La-Spezia-main-1920x1069 (1)

Designové postele: luxus a pohodlí pro váš domov

Komentáře: 0

Postel již dávno není jen obyčejným kusem nábytku, který slouží pro klidný spánek. Právě naopak. Čím dál častěji se můžeme setkat s designovými postelemi, které kombinují funkčnost a zároveň estetiku. Díky tomu dokáží perfektně zapadnout do nejrůznějších luxusních ložnic. Nechte se provést světem kvalitních designových postelí a zjistěte, proč se vyplatí do nich investovat.

Co dělá postel designovou?

Pojďme si nejprve vysvětlit, co se vlastně skrývá pod pojmem designová postel. Jedná se o postel, pro kterou je charakteristický unikátní vzhled, kvalitní použité materiály a precizní zpracování.

Designové postele mohou být výrazné a zaujmout na první pohled, nebo sázet spíše na minimalistický vzhled. Z hlediska použitých materiálů se mnohdy jedná o masivní dřevo, kov, kůži a čalounické látky vysoké kvality. Samozřejmostí je také precizní zpracování a použití kvalitní matrace, která poskytne potřebnou oporu vašemu tělu a zaslouží se o zdravý a pohodlný spánek.

Kvalitní designová postel je zárukou špičkového odpočinku. Zdroj: Materasso.cz

Proč si pořídit designovou postel

Lidé se pro designovou postel rozhodují hned z několika důvodů. Seznamte se se základními argumenty, které hrají ve prospěch tohoto typu vybavení.

Estetický prvek ve vaší luxusní ložnici

Jak napovídá samotný název, designová postel zaujme na první pohled. Snadno se tedy stane ústředním prvkem vaší ložnice a celý prostor promění téměř k nepoznání. Na základě vámi vybraného modelu pak můžete volit ladící doplňky v podobě designových nočních stolků, taburetů nebo třeba drobných dekorací.

Možnost výroby kvalitní postele na míru

Luxusní postele se vyznačují tím, že si je můžete nechat vyrobit na zakázku. Díky tomu máte možnost ovlivnit například rozměry postele, použité materiály a také celkový design. Pokud tedy na trhu marně hledáte postel přesně podle svých představ, s výrobou postelí na míru si tento sen můžete snadno splnit.

Dlouhá životnost

Díky kvalitním použitým materiálům a mnohdy i ruční výrobě jsou designové postele velmi odolné. To se podepíše na jejich dlouhé životnosti. Taková postel dokáže velmi dobře odolávat opotřebení a bude vám dělat radost prakticky po celý život.

Komfortní a zdravý spánek

Kvalitní použité materiály a pokročilé technologie se společně zaslouží o komfortní a zdravý spánek. Na špičkové designové posteli se vám bude snadno usínat a vaše tělo bude moct naplno regenerovat.

Designové postele bývají vyrobeny z kvalitních a odolných materiálů. Zdroj: Materasso.cz

Jaké materiály se používají při výrobě luxusních postelí?

Jak jsme již zmínili, designové postele bývají zhotoveny z velmi kvalitních materiálů. Právě ty se zasluhují o jejich luxusní vzhled a dlouhou životnost. Zjistěte, s jakými variantami se můžete nejčastěji setkat.

Masivní dřevo

Tento materiál dodává posteli pevnost a stabilitu. Zároveň podtrhne její přirozený a přírodní vzhled, díky čemuž v mnoha stylech interiérů opravdu vynikne. Mezi nejkvalitnější druhy dřeva se řadí zejména dub, buk nebo ořech.

Při výběru konkrétního dekoru zvažte, zda se v ložnici nachází další nábytek ze dřeva. Pokud ano, je vhodné jednotlivé kusy vzájemně sladit. Například nábytky z dubu a buku by se mohly v jedné místnosti vzájemně „tlouct“.

Kov

Pokud je vám blízký industriální styl interiéru, můžete se rozhodnout pro použití kovu, nebo alespoň postele s kovovými prvky. Kov dodá místnosti moderní vzhled, a navíc dosahuje dlouhé životnosti.

Kůže a ekokůže

Zajímavou variantou designové postele může být také použití kůže či ekokůže. Jedná se o velmi luxusní materiály, které posteli dodají elegantní vzhled a snadno se udržují.

Látky

Designové postele bývají mnohdy čalouněné nebo disponují výrazným čalouněným čelem. Díky široké škále textilií si můžete snadno zvolit takovou, která se vám bude nejvíce zamlouvat. Zohlednit můžete nejen svůj osobní vkus, ale i design vaší ložnice.

Příklady designových postelí

Přemýšlíte o tom, že si uděláte radost a pořídíte si designovou postel? V tom případě se vám jistě budou hodit inspirace a tipy na konkrétní produkty, ze kterých můžete vybírat. Pojďme si představit několik značek, pro které jsou luxusní postele doslova synonymem.

Čalouněné vysoké postele Materasso

Materasso je slovenská firma s dlouhou tradicí, která vyrábí postele v prémiové kvalitě. Zároveň neustále přináší zajímavé inovace v oblasti výroby postelí a matrací. Čalouněná designová postel Materasso se ve vaší luxusní ložnici bude jednoznačně vyjímat.

Z konkrétních modelů stojí za zmínku například designová postel Chesterfield, která vás okouzlí kvalitou a moderním stylem. Čelo postele charakterizuje právě chesterfieldský styl, pyšní se hlubokým tlačením a bohatým prošíváním. Celkově na první pohled zaujme svým luxusním a nadčasovým vzhledem.

Vysoká postel Chesterfield. Zdroj: Materasso.cz

Luxusní americké postele Ferreti

Neméně populární značkou v oblasti designových postelí je Ferreti. Ta se specializuje na luxusní postele, které propojují pohodlí a eleganci.

V nabídce značky Ferreti najdete americké postele, známé také jako boxspringové nebo kontinentální postele, které si můžete maximálně personalizovat přesně podle svých potřeb. Druhou možností jsou designové postele s úložným prostorem.

U této značky můžete snadno načerpat inspiraci pro luxusní ložnici a nechat si ji navrhnout jako designový celek. Vyberte si postel a k tomu nábytek, který s ní bude vhodně ladit. Jednat se může třeba o designové křeslo s podnožkou nebo stylový noční stolek.

Z konkrétních postelí můžeme zmínit designovou postel Felicity. Tato postel vaši pozornost na první pohled upoutá svým výrazným čelem, které pracuje s motivem diamantů. Její krása je utvářena vysoce kvalitním čalouněním. Jedná se o velmi elegantní, krásnou a stylovou postel, která se ve vaší ložnici bude zaručeně vyjímat.

Závěrem

Designové postele jsou perfektní volbou pro všechny, kteří touží po ideálním spojení komfortu, kvality a estetiky. Snadno se stanou ústředním prvkem vaší ložnice a tuto místnost rozzáří na první pohled. Značky Materasso a Ferreti nabízejí širokou škálu možností, které uspokojí i ty nejnáročnější zákazníky, a to díky možnosti nechat si vyrobit postel na míru. Ať už dáváte přednost modernímu, nebo spíše tradičnímu stylu, jistě si najdete model, který se ve vašem interiéru bude vyjímat.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Nabídka nemovitostí

Nové články