videobydleni-feretti-luxusni-postel-cremona-01-scaled-886x0-c-default (2)

Luxusní kontinentální postele: investujte i vy do kvalitního spánku

Komentáře: 0

Spánkem strávíme velkou část našeho života. Proto se vyplatí investovat do kvalitní postele, která podpoří pohodlí během spánku. Zjistěte, co se skrývá pod pojmem luxusní americká postel, jaké výhody se s ní pojí a jak postupovat při jejím výběru.

Co je to americká neboli kontinentální postel

Americká (neboli také kontinentální či boxspringová) postel nese označení podle místa, kde byla poprvé vyrobena. První kusy tohoto nábytku světlo světa spatřily v 19. století, kdy byla jejich výroba zahájena právě v Severní Americe. Odtud se postupně rozšiřovaly do anglicky mluvících zemí, později pak do celého světa.

Z jakých částí se boxspring postel skládá

Pro americké postele je charakteristická odlišná konstrukce, než se kterou se můžete setkat u standardních lůžek. Zásadní rozdíl spočívá v tom, že se americké postele skládají hned z několika vrstev, přičemž každá z nich hraje svou specifickou roli. O jaké vrstvy se jedná?

Masivní konstrukce

Základem každé vysoké manželské postele je masivní dřevěná konstrukce. Ta má za cíl zajistit lůžku maximální dávku stability a pevnosti. Její kvalitní provedení se rovněž podepíše na dlouhé životnosti postele.

Spodní bonellová matrace

Další vrstvou je spodní bonellová matrace, která je integrovaná v konstrukci a nahrazuje rošt. Skládá se z takzvaných bonellových pružin, které jsou vzájemně propojeny přídavnými spirálami. Každá z těchto spirál se přitom dokáže přizpůsobit tlaku vašeho těla. Díky pružinovém jádru navíc postel vyniká bezkonkurenční prodyšností.

Hlavní matrace

Na spodní matraci je umístěna takzvaná hlavní matrace. Ta může být vyrobena z mnoha materiálů. Setkat se můžete například s taštičkovou, pěnovou či přírodní matrací.

Vrchní matrace

Na závěr přichází na scénu ještě vrchní matrace (tzv. topper). Ta pomáhá zvyšovat komfort během spánku a zároveň přispívá k ochraně hlavní matrace. Vhodně zvolený topper dokáže snížit svalové napětí, díky čemuž zlepšuje kvalitu spánku.

Díky své výšce kontinentální postele usnadňují uléhání a vstávání. Zdroj: Ferreti.eu

Výhody kontinentálních postelí

S kvalitními kontinentálními postelemi se pojí řada výhod. I z toho důvodu se těší takové popularitě u lidí po celém světě.

Skvostný design

Kontinentální postele jsou zpravidla vyráběny tak, aby na první pohled upoutaly svým designem. O to se ostatně zasluhuje i jejich výrazné čelo, které má nejen estetickou funkci, ale i praktickou. Jeho zásluhou jste v posteli chráněni proti průvanu a chladu a zároveň vám skvěle poslouží jako opěra pro případ, že si před spaním rádi čtete nebo sledujete televizi.

Čela kontinentálních postelí se vyrábějí v nejrůznějších barevných variantách a rozměrech. Díky tomu si na své přijde každý.

Pohodlí při spánku

Jak jsme zmínili výše, kontinentální postel se skládá ze dvou matrací a pružinového jádra. Jejich zásluhou získáte maximální komfort během spánku a usínání. Matrace, které se vzájemně doplňují, perfektně reagují na zatížení a pohyb během noci.

Snadné vstávání

Americké postele jsou obecně vyšší než ty klasické. Jejich výška může dosahovat až 70 cm, což ocení nejen senioři a lidé, které trápí problémy s pohybovým aparátem. Z kontinentální postele se snadněji vstává a také se do ní lépe uléhá.

Dlouhá životnost

Manželské boxspring postele bývají vyráběny z kvalitních materiálů. Obzvlášť pak pokud se rozhodnete pro postel na míru, můžete počítat s její dlouhou životností a vysokou odolností.

Luxusní americká postel je charakteristická svým výrazným čelem. Zdroj: Ferreti.eu

Jak vybrat kvalitní kontinentální postel

Při výběru kontinentální postele se v prvé řadě zaměřte na její rozměry. V tomto směru zohledněte nejen prostor, který máte k dispozici, ale i konkrétní požadavky jednotlivých spáčů. Vysoké osoby například mohou ocenit prodlouženou délku postele pro větší pohodlí, rodiny s malými dětmi zase obří family bed.

Pokud si pořizujete luxusní manželskou postel, jistě chcete, aby svou službu odváděla po mnoho let. Proto zvolte renomovaného výrobce, který nabízí kvalitní modely ze špičkových materiálů a s dlouhou životností.

V neposlední řadě vás čeká rozhodnutí týkající se designu. Mnoho výrobců nabízí možnost postel přizpůsobit vašim požadavkům. Díky tomu můžete její barvu sladit s ostatním vybavením ložnice.

Inspirace pro luxusní ložnici

Boxspring postel je ústředním prvkem každé luxusní ložnice. Nejedná se však o jediné vybavení. Pokud chcete docílit moderního designu ložnice, vyplatí se to s ostatním nábytkem zbytečně nepřehánět. Držte místnost v minimalistickém stylu. Z hlediska nábytku si bohatě vystačíte s postelí, nočními stolky, šatní skříní (pro případ, že nemáte oddělenou šatnu), toaletním stolkem a případně pohodlným křeslem na čtení.

Nezapomeňte volit barvy a materiály, které evokují pocit klidu. Právě toho totiž přirozeně v ložnici chcete dosáhnout. Držte se spíše světlých a pastelových tónů. Mezi uklidňující barvy lze zařadit například béžovou, šedou, modrou či zelenou. Vybavení doplňte kvalitním osvětlením a celkovou atmosféru vám pomohou umocnit vkusné dekorace.

Jak docílit zdravého spánku

Na zdravý spánek má kromě jiného vliv zvolená matrace. Ta by měla být tak akorát tuhá, aby vám nezpůsobovala diskomfort a zároveň vhodně podpořila vaše tělo během spánku. Pokud vybíráte manželskou boxspring postel, vyplatí se pořízení dvou oddělených matrací, z nichž každá bude zohledňovat specifické potřeby obou partnerů.

Pokud nechcete v oblasti zdravého spánku dělat žádné kompromisy, sáhněte po luxusní kontinentální posteli. Ve vaší ložnici se bude jednoznačně vyjímat.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Nabídka nemovitostí

Nové články