videobydleni-stabilni-pripojeni-podnikani-01

Stabilní internetové připojení je základem úspěchu moderního podnikání

Komentáře: 0

Internet hraje zcela zásadní roli v současném světě byznysu, ke své práci jej dennodenně využívá naprostá většina podnikatelů i firem. V podnikatelském prostředí je tedy stabilní a rychlý internet jednou z priorit číslo jedna. Jak získat spolehlivé připojení, které vás nikdy nenechá na holičkách?

Stabilní internetové připojení hraje v podnikání klíčovou roli

Během pandemie koronaviru byly osobní kontakty omezeny na minimum a většina společností svým zaměstnancům umožnila pracovat z domu. Podmínkou k hladkému průběhu práce ve ztížených podmínkách byly online meetingy a online schůzky.

Právě tato doba nejvíce upozornila na to, jak je stabilní internetové připojení pro práci důležité a že výpadky mohou vést k značným finančním ztrátám. Online meetingy jsou nedílnou součástí práce i dnes a mohou proběhnout bez problémů jen v případě, že internet funguje tak, jak má.

Výpadky internetového připojení mohou být pro firmy likvidační 

Jak už jsme zmínili výše, v dnešní době bychom jen těžko hledali firmu, která dokáže své podnikání po delší dobu provozovat bez připojení k internetu. Co víc, dochází k nárůstu podílu společností, u kterých může mít i minutový výpadek připojení drtivý dopad na jejich podnikání.

Pro představu, dle Asociace pro elektronickou komerci v roce 2021 dosáhly české e-shopy tržeb ve výši 223 miliard korun, což představuje 7 000 Kč za sekundu. Ve stejném roce společnost Alza utržila 45 miliard dolarů, tedy zhruba 1 400 Kč za sekundu. Hodinový výpadek by ji tak dokázal připravit o více než 5 milionů korun.

Nejen pro e-shopy může být výpadek internetu likvidační

Stabilní internet jako jistota přístupu k databázím

Kromě hladkého průběhu videokonferencí nebo prodeje zboží a služeb je stabilní internet nezbytný také pro přístup firem k databázím, se kterými každodenně podnikatelé a jejich zaměstnanci pracují. Může se jednat například o zákaznické databáze, účetní programy nebo integrované informační systémy, které slouží k řízení firem.

Význam cloudových služeb v podnikatelském prostředí

Cloudová řešení v podobě e-mailových služeb v současnosti využívá takřka každý z nás. Cloud je však čím dál tím častěji využívaný také v podnikání. S cloudovým řešením firmám odpadají starosti spojené s udržováním infrastruktury. V neposlední řadě cloud firmám přináší i úsporu počátečních nákladů.

Cloudové řešení pro firmy nabízí i přední telekomunikační společnost Quantcom. Ta kromě hostingu webových aplikací nabízí i komplexní cloudové platformy, jež díky integraci nejrůznějších aplikací a databází zajišťují vysoký standard služeb.

Optický internet pro firmy od Quantcomu vás nezklame

Proč se rozhodnout pro internetové připojení a cloudové řešení pro vaše podnikání právě od společnosti Quantcom? Spolehnout se můžete na garantovanou symetrickou rychlost, extrémně nízkou latenci a vysokou spolehlivost. Vybrat si můžete mezi Internetem Profi a Internetem Transit, jež je vhodným řešením pro operátory, ISP a velké firmy.

Nadstandardní zákaznická podpora Quantcomu

Internetové připojení i cloudové řešení pro podnikatele od společnosti Quantcom je mimo jiné spojené i se špičkovou zákaznickou podporou, která je dostupná 24 hodin denně, sedm dní v týdnu. Společnost si je totiž vědoma toho, že pro firmy může být každý výpadek fatální, takže problémy řeší okamžitě. Výhodou Quantcomu také je, že tradiční helpdesk, na který se zákazníci obracejí se svými požadavky a problémy, propojila s dohledovým centrem, jež přímo kontroluje stav sítě. Díky tomu, že má vše pohromadě, výrazně zkracuje čas řešení.

To, že je optický internet a cloud pro firmy od společnosti Quantcom opravdu kvalitní, dokazují i zákaznické recenze:

„Velmi kvalitní a stabilní připojení na dvou lokacích jak po optice, tak rádiem. Zvláště musím vyzvednout chování mého obchoďáka a technika, co nám konfiguruje služby. Quantcom každému nelze nic jiného než doporučit!“

Pokud i vy hledáte poskytovatele internetového připojení, na kterého je opravdový spoleh, neváhejte využít nabídku společnosti Quantcom.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Nabídka nemovitostí

Nové články