videobydleni-pulsmetry-chytre-hodinky-trenazery

Chytré hodinky a trenažéry pro váš zdravý životní styl a moderní domov

Komentáře: 0

Pravděpodobně nám dáte za pravdu, že zdraví má nevyčíslitelnou hodnotu. Jak ho podpořit? Prostřednictvím zdravého životního stylu a pravidelného pohybu. Skvělou motivaci ke sportu přináší chytré hodinky a trenažéry, díky kterým můžete každý den cvičit z pohodlí domova.

Funkce chytrých hodinek pro zdravý životní styl

Odpovědí na to, jak zůstat fit, mít přehled o svém pohybu a získat motivaci k dalším tréninkům, jsou chytré hodinky. Ty mají nespočet funkcí, jež vám přijdou vhod při sportu i každodenních aktivitách.

  • Základní sportovní funkce chytrých hodinek: Mezi základní funkce pánských i dámských chytrých hodinek patří měření srdečního tepu, měření spálených kalorií či ušlých kilometrů.
  • Pokročilé sportovní funkce chytrých hodinek: K pokročilejším funkcím chytrých hodinek, které využijete při sportu, patří například výpočet efektu tréninku a doby pro zotavení, vytvoření kompletního tréninkového plánu, nabídka cviků na míru apod.
  • Univerzální funkce chytrých hodinek: Jak už jsme zmínili, chytré hodinky vám dokážou zpříjemnit nejen sportovní aktivity, ale také běžné činnosti. Některé modely jsou spojené například s možností bezkontaktního placení a umožňují přehrávat hudbu nebo posílat SMS.
  • Zdravotní funkce chytrých hodinek: Za zmínku rozhodně stojí i zdravotní funkce. Jedná se například o pulzní oxymetr, který odhaduje množství kyslíku v krvi, sledování spánku nebo funkci hlídání pitného režimu a kalorické spotřeby. Dámské chytré hodinky mohou sledovat váš cyklus.

Vytvořte si domácí fitness centrum

Ne vždy venku panují vhodné podmínky ke cvičení, například v zimě nebo v deštivých dnech. Pravidelně cvičit bez ohledu na výkyvy počasí vám umožní domácí posilovna, jejímž základem může být například některý z trenažérů pro kardio cvičení.

Jaký stroj na cvičení doma pro vás bude tím pravým?

Ať už rádi běháte nebo jezdíte na kole, můžete se svému oblíbenému pohybu věnovat i doma díky trenažérům. Vybírat můžete mezi cyklistickými trenažéry, fitness rotopedy, běžeckými pásy, eliptickými trenažéry nebo veslovacími trenažéry.

Jaké jsou výhody trenažérů?

Trenažéry jsou spojeny s celou řadou výhod. V první řadě vás udržují v kondici a umožňují trénovat kdykoliv během dne. Díky možnosti individuálního nastavení jsou vhodné pro začátečníky i pokročilé. Domácí cvičení na trenažérech je bezpečné, například v případě běžeckého trenažéru můžete běhat bez obav z jedoucích aut apod.

Chytré cyklotrenažéry realisticky simulují jízdu na kole. Zdroj: Pulsmetry.cz

Chytré funkce trenažérů

Některé trenažéry jsou vybavené chytrými funkcemi. Takzvané smart trenažéry umožňují propojení s dalšími zařízeními, jako jsou například telefon nebo tablet. Tímto způsobem značně rozšiřují nabídku funkcí.

Některé trenažéry jsou také kompatibilní s tréninkovými aplikacemi třetích stran a nabízejí možnost jízd po virtuálních trasách nebo přinášejí funkci virtuálních trenérů. Jsou jednoduše navrženy tak, aby maximálně napodobily reálný požitek z běhu nebo jízdy na kole.

Jak vytvořit fitness koutek i u vás doma?

Pro vytvoření domácí posilovny je ideální samostatná místnost, nicméně pokud nemáte volný pokoj, vystačíte si i s koutkem v obýváku nebo ložnici.

Kromě trenažéru s chytrými funkcemi můžete své soukromé fitness centrum vybavit i dalšími doplňky, které vám umožní procvičit celé tělo. Základem je podložka na cvičení, činky, které jsou vhodné na posilování, lehké cviky i aerobik, nebo závěsné systémy, které umožňují cvičit s vlastní hmotností a nezabírají příliš místa. Doporučujeme si také pořídit masážní válečky určené k regeneraci po cvičení.

Tipy na efektivní cvičení doma

Pokud chcete, aby bylo domácí cvičení co nejefektivnější, doporučujeme sestavit si tréninkový plán, který bude odpovídat vašim fitness cílům, ať už se jedná o budování svalové hmoty nebo hubnutí. Vždy myslete na to, že by měl být váš cíl reálný a dosažitelný. Na základě něj následně stanovte frekvenci cvičení a počet opakování. Ideální je, abyste se sestaveného plánu drželi alespoň 12 týdnů. Po této době se totiž dostaví výsledky vaší práce, a tak tréninkový plán můžete upravit s ohledem na další cíle.

Potřebnou motivaci k domácímu cvičení získáte díky trenažérům a chytrým hodinkám

Chytré technologie v moderním bydlení

Chytré technologie jsou v současné době nedílnou součástí každodenního života většiny z nás a promítají se téměř do všech oblastí lidské činnosti, a to včetně sportu. Výrobci své produkty neustále zdokonalují, aby lidem nabídli maximální komfort při sportu a umožnili jim mít o svých sportovních aktivitách dokonalý přehled. Na trhu jsou k dostání nejen pokročilé modely chytrých hodinek, které je možné propojit s dalšími zařízeními v domácnosti, ale také například sportovní oblečení využívající nejnovější technologie. Možnosti jsou tak opravdu široké.

Jak využít data z chytrých hodinek pro plánování aktivit a relaxace?

Vraťme se ještě na chvíli k chytrým hodinkám na cvičení, které se těší velké oblibě mezi sportovci napříč světem. Jejich základní funkcí je zaznamenávání údajů o různých sportovních aktivitách. Díky těmto údajům zjistíte nejen to, jak jste si při tréninku vedli, ale umožní vám také efektivně plánovat další tréninky.

Pokud bychom se podívali například na některé z modelů oblíbených chytrých hodinek Garmin, zjistili bychom, že disponují pokročilými funkcemi plánování tréninků, které vycházejí z vašich předchozích výsledků. Data můžete využít i k plánování relaxace, a to například díky funkci sledování stresu.

Závěrem

Chytré hodinky a trenažéry představují skvělou motivaci k pravidelnému domácímu cvičení, které je základem zdravého životního stylu. Trenažéry umožňují trénovat bez ohledu na počasí a chytré hodinky na cvičení poskytují užitečné funkce pro sledování výkonu a zdravotního stavu. Integrace těchto technologií do vašeho každodenního života vám pomůže dosáhnout vašich cílů, a podpoří tak vaše zdraví.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Nabídka nemovitostí

Nové články