Fotovoltaika AMA (1)

Fotovoltaika a Registr stavebních projektů: Klíčová role pro udržitelný rozvoj 

Komentáře: 0

Rekuperace, klimatizace, vybavení interiérů kancelářských či administrativních budov, průmyslových hal, sportovních projektů, nebo škol. To vše řeší dodavatelé a projektanti prostřednictvím informační platformy RSP. Nezapomeňme na fotovoltaiku, kterou Registr stavebních objektů sleduje stejně tak jako oblasti spojené s Green Dealem, mezi něž patří větrné elektrárny, elektronabíječky, nebo zelené střechy. 

RSP a její využití 

Potřebujete-li si zjistit informace o stavbách v soukromém, nebo veřejném sektoru, pomůže vám velká databáze, kterou představuje právě RSP. Služba vám poskytne tyto informace:

  • místo realizace zakázky jednotlivých staveb,
  • termíny realizací staveb,
  • kontakty na zodpovědné osoby,
  • informace o projektech daných investorů,
  • jaké projekty projektant zrovna připravuje.

Projektanti, stavební dozorci, nebo dodavatelé stavebních materiálů si přijdou na své. Registr-stavebnich-projektu.cz/ v tomto odvětví nabízí široké využití. To vše je možné získat online a díky tomu můžete být o krok před konkurencí. 

Fotovoltaika, vlastní zdroj elektřiny

Mít vlastní zdroj energie je samo sebou velkou výhodou. Nemusíte se obávat neustále se zvedajících sazeb za elektřinu a získat tak energetickou nezávislost. Protože fotovoltaika nevypouští do ovzduší žádné škodliviny, její instalací můžete přispět ke zlepšení kvality ovzduší v našem životním prostředí. Dalšími výhody, které fotovoltaické panely nabízí jsou, že:

  • nevznikají žádné dodatečné náklady na jejich provoz, 
  • po instalaci jsou nejvýkonnější fotovoltaické panely schopné vyrábět elektrickou energii po dobu až 30 let, 
  • cca po 7–8 letech se vám vrátí investice,
  • s kombinací s dalšími obnovitelnými zdroji energie vytváří úsporné bydlení, nebo firmu.

Nevýhodou instalace fotovoltaických panelů je vysoká pořizovací cena, která často od koupě fotovoltaiky odrazuje. Řešením však může být získání finančních prostředků pomocí dotace na fotovoltaiku

  • Solární panely, budoucnost udržitelného rozvoje

I přes poměrně vysoké počáteční náklady, závislost na povětrnostních podmínkách, správného umístění a nutnosti pravidelné údržby, představuje se fotovoltaika častěji jako nejlepší řešení pro firmy a domácnosti, které chtějí snižovat emise CO2 v ovzduší. Instalace panelů poskytují výhody především v sociálním, ekologickém i ekonomickém odvětví. Protože se pro fotovoltaiku rozhoduje stále více investorů, jedná se o skvělou příležitost pro dodavatele FVE. Podívejte se do aplikace RSP, kde najdete všechny projekty, u nichž budou využívány fotovoltaické panely.

Při výběru je třeba dbát opatrnosti, aby nedošlo k potížím, které se mohou projevit špatnou instalací, výběru nevhodného FVE zařízení, nebo špatné volbě napájení. Je třeba se zaměřit na individuální výběr. Měli byste dbát na správné umístění panelů dle toho, kam je situovaná vaše budova dle světových stran tak, aby nedošlo k případnému zastínění. Spolupracujte se spolehlivými dodavateli, s čímž vám právě pomůže pravidelně aktualizovaná databáze stavebních projektů, díky níž mohou dodavatelé získat cenné informace také o investicích plánovaných až na pět let dopředu.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Nabídka nemovitostí

Nové články