aquamarinespa-moderni-sauna-a-bazen

Vybíráte zapuštěný bazén na zahradu? Pořiďte si kvalitní, který vydrží

Komentáře: 0

Zapuštěný bazén sice vyžaduje vyšší investici, tu ale vyváží jeho dlouhá životnost. Při správné údržbě může vydržet i několika generacím. V článku se dočtete, jaké výhody mají zapuštěné zahradní bazény, jak vybrat ten správný a jaká je jejich pořizovací cena.

Výhody kvalitních bazénů do země

Zapuštěné bazény vyžadují terénní úpravy zahrady, avšak při dobrém výběru vaše zahrada neztratí svůj ráz, a naopak získá krásný designový prvek, který potěší celou rodinu. Nerezový bazén je kvalitní a jeho životnost se může pohybovat od 60 do 100 let nebo i více.

V dnešní době je možné provoz zahradního bazénu napojit třeba na solární panely a tím ušetřit za ohřev vody, můžete si pořídit technologii na míru nebo si vybrat z rozmanitých tvarů a materiálů. Hlavní výhody bazénů do země jsou následující:

  • máte možnost zvolit si velikost i hloubku podle svých potřeb,
  • zdravotní nezávadnost a odolnost vůči mechanickému poškození,
  • zvýší cenu vaší nemovitosti a pozemků,
  • dlouhá životnost a vysoká tepelná odolnost,
  • můžete ho zastřešit a využívat až 7 měsíců v roce,
  • stylový design a reprezentace,
  • působí esteticky a nenarušují ráz zahrady,
  • pohodlnější vstup do bazénu díky různým druhům schodů,
  • možnost výběru technologie a typu vody slaná nebo sladká,
  • lze do něj zabudovat různé relaxační sedačky, protiproud, chrlič, trysky a další atrakce.

Jak vybrat ten správný bazén

Zapuštěné bazény mohou mít několik velikostí a tvarů. Je potřeba brát v úvahu prostorové možnosti vašeho pozemku. K moderním domům se nejlépe hodí obdélníkové bazény. Oválné dokážou využít maximum prostoru a snadněji se čistí. Bazény s více hranami se naopak do zahrady příliš nehodí, proto se nenabízí v takové míře jako bazény obdélníkového typu.

Další volbou bude typ materiálu. Můžete si pořídit laminátové, fóliové, plastové, betonové nebo nerezové zapuštěné bazény. Nejlevnější bazény jsou plastové, a naopak ty nejdražší a zároveň nejkvalitnější jsou nerezové bazény. Nicméně váš bazén by se vám měl v první řadě líbit a splňovat všechny vaše požadavky. Někdo má rád nerez, jiný zase laminátové bazény. Pojďme si představit ty nejvíce poptávané:

  • Betonové bazény se vyrábějí z železobetonové vany. Jejich vnitřní prostor je osazený fólií nebo keramikou.
  • Laminátové bazény se vyrábí z jednoho kusu materiálu s několika vrstvami skelné tkaniny prosycené pryskyřicí. Jedná se o pevný a kvalitní materiál.
  • Nerezové bazény jsou nejkvalitnější, ale také nejdražší variantou.Jsou nenáročné, hygienické a mají dlouhou životnost.

Aquamarine Spa působí na trhu od roku 1997 a nabízí kvalitní laminátové, nerezové i betonové bazény. Dejte nám vědět, jaká je vaše představa.

Jaká je pořizovací cena zapuštěných bazénů

Cena bazénů do země se se pohybuje různě. Nejlevnějším řešením je fóliový plechový bazén. Výrazně dražší jsou betonové bazény s fólií a plastové. Cena se odvíjí od toho, jak kvalitní fólie na povrch přijde. Následují kvalitnější nerezové a laminátové bazény, které vydrží velmi dlouho. Z hlediska ceny za stavbu bazénu patří mezi jedny z nejvýhodnějších laminátové bazény.

Nabídka nemovitostí

Nové články