sendwix

Jak si ulehčit stavění svého domu?

Komentáře: 0

Výběr zdicích materiálů, správné založení a zdění. Cesta k vlastnímu bydlení má mnoho křižovatek, na nichž se vyplatí bloudit. Začtěte se do našich tipů, jak si stavbu zjednodušit. 

Vodící linky a elektrokanálky pomocníci při stavbě

Vedení elektroinstalace. Bez toho se žádný dům neobejde. Vyžaduje důslednost, preciznost a manuální zručnost. Pokud ale zvolíte bloky Sendwix, odpadne vám pracnost v podobě sekání drážek. Bloky jsou totiž opatřeny průchozími otvory umožňujícími vedení elektroinstalace uvnitř vyzděné stěny. 

Zdroj fotografií: KM Beta

Při projektování elektroinstalace v domě je třeba myslet na všechno. To se propíše do rozsahu v podobě desítek až stovek metrů kabelů, které je nutné zabudovat do konstrukce. Naštěstí to jde snadno. Zdicí bloky Sendwix, jehož varianty produktu obsahují písmeno “E” totiž už od výroby obsahují elektrokanálky. Navíc díky vodicím linkám umístěným na vnějším povrchu bloků, lze velmi snadno kontrolovat správnost a kvalitu provedení zdění. Tyto linky na sebe navazují po celé výšce zdiva a určují tak doporučenou převazbu jednotlivých bloků. Hlavním úkolem těchto linek je znázornění polohy vnitřních elektrokanálků po 125 mm nebo 250 mm. Ty se využívají pro vedení elektroinstalace s minimální potřebou sekání svislých drážek, což výrazně usnadňuje elektrikářům jejich práci.

Založení zdivaprecizně a pomalu

Nic nepodcenit, případná chyba se vám totiž může vymstít. Pro kvalitně realizované stěny je založení první řady základ. Nejprve je třeba provést hydroizolaci v místech, kde budou zdi. Následně se nalezne nejvyšší roh, z kterého se začne vyzdívaní první řady cihel. Nanese se zakládací malta, na kterou se budou usazovat jednotlivé bloky. Začíná se vždy od vazby rohů. Uložené bloky se srovnají pomocí vodováhy a provázku, k vyrovnání výšek se použije gumové kladívko. Postup opakujeme, dokud nemáme dokončenou souvislou řadu stěny. Na zdění každého dalšího řadu cihel se používá lepidlo nanášeno dávkovačem.

Zdroj fotografií: KM Beta

Zdění již ve výrobní halecihlové stěny

Pokud se chcete vyhnout těžké práce, alternativou mohou být cihlové stěny. Jedná se o celistvé prvky, které výrobce KM Beta vyrobí již ve svém výrobním závodě. Na stavbu doveze celé stěny, které se jen osadí. Radikálně zrychlují stavbu a současně zachovávají všechny výhody zděných domů. Vznikají totiž z vápenopískových cihel Sendwix nebo keramických Profiblok. Ve srovnání s běžnou technologií výstavby, cihlové stěny představují úsporu nejen časovou, ale i finanční. Ta se pohybuje kolem 20 až 40 procent.

Na kolik to vyjde?

Toto jsou časté dotazy stavebníků. Z tohoto důvodu KM Beta vyvinula uživatelsky přívětivou webovou aplikaci s názvem Kalkulačka materiálu, kde si stavebník spočítá spotřebu materiálu a cenu za pár kliknutí. 

Nabídka nemovitostí

Nové články