trezor 2

Jak vybrat správný trezor pro domácnost i firmu: Bezpečnost, certifikace a praktičnost v podání trezorů Rottner

Komentáře: 0

V dnešním světě, kde je ochrana majetku a cenností stále důležitější, se stává investice do kvalitního trezoru základním krokem ke zvýšení bezpečnosti. Ať už se jedná o rodinné šperky, důležité dokumenty nebo hotovost, trezory společnosti Rottner představují spolehlivý způsob, jak uchránit své hodnoty před krádeží či požárem. V tomto článku se podíváme na to, jak vybrat ten správný trezor pro vaše potřeby a co všechno je třeba zvážit.

Typy trezorů podle použití

Rottner nabízí širokou škálu trezorů, které jsou vhodné jak pro domácnosti, tak pro firmy. Rozmanitost modelů umožňuje zákazníkům vybrat trezor přesně podle jejich požadavků.

  1. Nábytkové trezory – Ideální pro domácnosti a menší firmy. Tyto trezory jsou kompaktní, snadno instalovatelné a poskytují základní ochranu cenností. Například Rottner Toscana 26 je nábytkový trezor s certifikovaným zámkem na klíč, který kombinuje kompaktnost s vysokou bezpečností.
  2. Stěnové trezory – Pokud hledáte diskrétnost, jsou stěnové trezory ideální volbou. Trezor se zabuduje do zdi, čímž se snižuje riziko jeho odstranění. Modely jako Rottner Stone SE 35 MC Premium nabízejí vysoký stupeň ochrany díky mechanickému kombinačnímu zámku a certifikaci bezpečnostní třídy I.
  3. Ohnivzdorné trezory – Jestliže chcete chránit své dokumenty nebo cennosti i před požárem, zvolte ohnivzdorný trezor. Tyto modely jsou testovány na vysoké teploty a poskytují ochranu až po několik hodin. Certifikované modely vám zajistí klid i při požáru.
  4. Vhozové trezory – Vhodné pro provozy, kde je nutné bezpečně uložit peníze bez přímého otevření trezoru. Typickým příkladem jsou obchody nebo restaurace.

Certifikace a bezpečnostní třídy trezorů

Jedním z nejdůležitějších aspektů při výběru trezoru je jeho bezpečnostní třída. Trezory disponují certifikací podle evropské normy ČSN EN 1143-1, která hodnotí odolnost trezorů vůči násilnému vniknutí. Bezpečnostní třída I je jedním z nejčastěji volených stupňů pro domácí i komerční použití. Tato certifikace je zárukou, že trezor prošel přísným testováním a je schopný odolat pokusům o vloupání.

Odborníci doporučují zvolit bezpečnostní třídu podle hodnoty cenností, které hodláte do trezoru uložit. Pro vyšší hodnoty (nad 500 000 Kč) je vhodné volit vyšší bezpečnostní třídu, například třídu II nebo III. Vždy se také informujte u své pojišťovny, jakou třídu požaduje pro uznání pojistné události.

Možnosti zámků a jejich výběr

Zámek je srdcem každého trezoru. Vybrat si můžete z několika variant zámků:

  • Trezorový zámek na klíč – Tradiční volba, vhodná pro ty, kteří preferují jednoduchost a nepotřebují pokročilé technologie. Například Rottner Toscana 26 je vybaven certifikovaným zámkem s 2 klíči a zajišťuje uzamčení na třech stranách pomocí rozvorového mechanismu.
  • Elektronický zámek – Umožňuje snadné ovládání pomocí kódu, což je výhodné zejména pro komerční prostory, kde se zámek používá častěji. Například model Rottner Jupiter 2 EL disponuje elektronickým zámkem napájeným bateriemi, který umožňuje rychlé a pohodlné otevření.
  • Mechanický kombinační zámek – Nabízí vysokou úroveň bezpečnosti bez nutnosti použití baterií. Tento typ zámku najdete například na stěnovém trezoru Rottner Stone SE 35 MC Premium.

Praktické funkce a vybavení trezorů

Rottner Trezory nabízejí nejen vysokou úroveň zabezpečení, ale také promyšlené detaily, které zvyšují jejich praktičnost. Mnoho modelů je vybaveno nastavitelnými policemi, což umožňuje přizpůsobit vnitřní prostor podle potřeb uživatele. Důležitým aspektem je také úhel otevření dveří – například modely Toscana umožňují otevření dveří až do úhlu 90°, což usnadňuje manipulaci s uloženými věcmi.

Dalším faktorem, který je třeba zvážit, je možnost ukotvení trezoru. Většina trezorů je připravena k okamžité instalaci, protože disponují otvory pro ukotvení na zadní nebo spodní straně. Kotvící materiál bývá často součástí balení, což zajišťuje snadnou a bezpečnou montáž.

Odborné poradenství a zákaznický servis

Správný výběr trezoru nemusí být vždy jednoduchý. Proto společnost nabízí odborné poradenství, a to jak prostřednictvím svého týmu, tak konkrétně odborného poradce, který vám rád pomůže s výběrem správného trezoru dle vašich potřeb.

Závěr: Proč investovat do trezoru Rottner?

Investice do trezoru Rottner je zárukou nejen bezpečnosti, ale i dlouhodobé spokojenosti. Kombinace vysoce kvalitních materiálů, přísných certifikací a inovativních funkcí činí z trezorů Rottner skvělou volbu pro ochranu cenností jak v domácnosti, tak v komerčních prostorách.

Pokud hledáte spolehlivý trezor, který splňuje všechny požadavky na bezpečnost a praktičnost, neváhejte se obrátit na odborníky z této společnosti. Bezpečnost vašich cenností si zaslouží jen to nejlepší!

Nabídka nemovitostí

Nové články