Prodej vinného sklepa, Znojmo, 1747 m2 (ID: 3568505)

Znojmo - Popice

12 900 000 Kč /za nemovitost HYPOTÉKA od 61 478 Kč /za měsíc

(bez DPH, včetně poplatků, včetně provize, včetně právního servisu)

Prémioví partneři v Znojmu

Informace k nemovitosti

Exkluzivní nabídka: Staňte se součástí historického příběhu v Chrámu vína 1667

Hledáte unikátní nemovitost s bohatou historií a neomezeným potenciálem? Představujeme vám jedinečnou příležitost získat jeden z nejstarších a největších vinných sklepů na jižní Moravě - proslulý Chrám vína 1667 v malebné obci Popice u Znojma.

Historie sklepu
Tento architektonický klenot byl vystavěn v letech 1656-1667 Rytířským řádem křižovníků s červenou hvězdou, jediným původem českým rytířským řádem, který založila svatá Anežka Česká v roce 1233. První písemná zmínka o působení řádu na Hradišti svatého Hypolita u Znojma pochází z roku 1240. Pod vedením probošta Tomáše Cornelia de Schlessina vznikla tato impozantní barokní stavba s klenbami a mohutnými kamennými zdmi, která ukrývá 500 m2 prostoru, 12 metrů pod zemí. Sklep sloužil k uchovávání desátkového vína z vinic, které v 17. století pokrývaly úctyhodných 42 hektarů katastru Popic.

Nemovitost
Chrám vína 1667 dnes nabízí nespočet možností využití - od soukromého vinařství po exkluzivní wine bar či reprezentativní sídlo firmy. Autentická atmosféra, umocněná moderním uměleckým osvětlením a velkoformátovými obrazy, vytváří nezapomenutelný dojem při každé příležitosti, ať už jde o degustace, svatby, oslavy či firemní akce.

Nemovitost se skládá z:

* Zahrádky: Ideální pro relaxaci kolařů, kteří na cestě potřebují občerstvit.
* Sociálního zařízení
* Přípravny
* Rozsáhlého sklepu: S kapacitou pro uchovávání velkého množství vína.
* Degustační místnosti: Perfektní pro privátní ochutnávky a setkání s klienty.
* Baru s vinárnou: Prostor pro 64 míst, ideální pro různé společenské akce.
* Vlastního pozemku za nemovitostí: Aktuálně využívaný jako zahrada, s potenciálem pro pořádání svateb a dalších událostí.
* Půdy: S možností vybudování podkroví, což rozšiřuje možnosti využití nemovitosti.

Technické parametry nemovitosti zahrnují:
* Plocha sklepu: 500 m2
* Podlahová plocha vinárny: 225 m2
* Renovace: V roce 2011 prošla nemovitost výraznou renovací vnitřních prostor a střechy
* Aktuální využití: Vinárna a vinařství

Tato nabídka je určena pro solventní zájemce, kteří dokáží ocenit opravdovou hodnotu výjimečných věcí a jsou připraveni navázat na vinařskou tradici tohoto kraje.

Okolí

Obec Popice je známá nejen svou vinařskou tradicí, ale také bohatou historií, která sahá až do roku 1252, kdy byla poprvé zmíněna v listině Přemysla Otakara II., potvrzující Popice jako majetek Rytířského řádu křižovníků s červenou hvězdou z Hradiště u Znojma. Popice a sklep se nacházejí na velmi frekventované cyklostezce, známé po celé České republice i Rakousku.
Okolí nabízí nespočet historických a přírodních památek k objevování, jako je Znojemský hrad, rotunda svaté Kateřiny, Národní park Podyjí, Sealsfieldův kámen, řeka Dyje a Hnanice. Další zajímavosti v okolí zahrnují:

* Zámek Vranov nad Dyjí: Barokní zámek s nádhernou vyhlídkou na řeku Dyji.
* Přírodní rezervace Havranické vřesoviště: Ideální pro..

Parametry nemovitosti

Cena
12 900 000 Kč /za nemovitost Spočítat hypotéku
Poznámka k ceně
bez DPH, včetně poplatků, včetně provize, včetně právního servisu
Aktualizováno
7. 9. 2024
Adresa
Znojmo - Popice
ID
00239
Stavba
Smíšená
Stav objektu
Velmi dobrý
Plocha užitná
1747 m2
Lokalita objektu
Centrum obce

Kontaktovat makléře

Máte zájem o tuto nemovistost?

Tímto, v souladu s nařízením Evropského parlamentu a Rady (EU) 2016/679, v platném znění, prohlašuji, že mi je alespoň 16 let a uděluji tak svůj souhlas se zpracováním zadaných údajů (jméno, telefon, e-mail, ip adresa) společnosti B3 Technology, s.r.o., IČ: 07330600, se sídlem Novostavby 126/23, 435 11 Lom (správce dat), za účelem předání dotazu z tohoto formuláře Vámi vybranému inzerentovi a zpětného kontaktování mé osoby. Osobní údaje bude správce zpracovávat manuálně i automaticky přímo prostřednictvím svých zaměstnanců. Informace předané tímto formulářem budou uloženy v databázi správce maximálně po dobu 10 let. Odvolání souhlasu s uložením a zpracováním poskytnutých dat lze e-mailem na info@videobydleni.cz. V případě podezření na neoprávněné použití Vámi poskytnutých údajů máte právo předat podnět k šetření Úřadu pro ochranu osobních údajů. Více informací
Chystáte se prodat nemovitost?
Pomůžeme Vám!

Inzerát si prohlédlo 5 lidí

Prodejce

Petr Kašparides

Petr Kašparides

Hlídací pes

Chcete dostávat emailem podobné nabídky prodeje vinných sklepů v Znojmu?

Podobné nemovitosti


Nevyhovuje Vám typ nemovitosti? Podívejte se na jiné kategorie ostatních.


Vybrané články z našeho blogu