Prodej komerční, Paskov, Nádražní, 3000 m2 (ID: 3629302)

Nádražní, Paskov, okres Frýdek-Místek

Cena na vyžádání Získejte výhodnou HYPOTÉKU

(včetně advokátní úschovy a provize ...)

Prémioví partneři v Paskově

Informace k nemovitosti

Prodej Panského pivovaru v Paskově

Ve výhradním zastoupení majitele nabízíme ke koupi areál Panského pivovaru v Paskově, okr. Frýdek-Místek. V ceně je pivovar včetně vybavení, technologie, receptury, značky a know-how firmy . Nemovitost se nachází kousek od centra města naproti Zámku Paskov.

něco z historie ...
První písemná zmínka o Panském pivovaru v Paskově pochází z roku 1518 a byl významným zdrojem financí, protože existovaly nařízené povinné placené odběry piva v Paskově a okolí. Tehdejší pivo bylo nízkoalkoholické. V 17. století se na Paskovsku začal pěstovat chmel, kterého bylo dostatek pro pivovar i na vývoz. V průběhu historie byl pivovar několikrát přestavován a modernizován. Dne 5. dubna 1880 pivovar vyhořel a následně byl opraven a přestavěn. Sladovna byla v areálu pivovaru postavena v roce 1894. Vrchol rozvoje pivovaru byl koncem 19. století. Kdy například výstav piva v letech 1898 až 1899 byl cca 13 tisíc hl. Vařilo se zde kvalitní pivo s názvem A la Pils, které se dokonce stalo předmětem soudního sporu Plzeňského pivovaru a majitele paskovského velkostatku. Plzeňský pivovar soud prohrál a paskovskému pivovaru bylo povoleno značku A la Pils používat...
S vařením piva v Paskově se přestalo až v roce 1913 a výroba piva zde byla na 105 let ukončena. Areál pivovaru sloužil jen jako sladovna a sýpka. V r. 2017 byla budova pivovaru odkoupena současným majitelem a od roku 2018 se v budově bývalého paskovského pivovaru opět vaří pivo, následně vznikla také hospoda.

současnost ...

Pivovar byl v letech 2017 - 2018 nákladně a důkladně, avšak s citem pro renovaci původních prostor, zrekonstruován a vybaven moderní technologií na výrobu piva od A do Z. Byla zde vybudovaná restaurace, venkovní zastřešené posezení ( konají se zde hudební vystoupení apod. ), v hale na nádvoří se nachází dílna. Celý areál je zabezpečen a oplocen. V přistavěné budově se nachází dva menší byty a kancelář. V plánu je pokračovat v rekonstrukci zbývající části pivovaru, vybudovat pivní lázně a penzion v rozsáhlém suterénu a v prvním patře objektu. Výroba piva, jeho distribuce, restaurace a znovu otevřená venkovní terasa, to vše je 100% funkční a v provozu.

Lokalita je snadno dostupná po dálnici, leží na půli cesty mezi Ostravou a Frýdkem-Místkem, veškerá občanská vybavenost je přímo v Paskově.

Panský pivovar nabízí možnost zajímavé investice.

Zájemcům o tento historický objekt doporučuji neváhat s prohlídkou a třeba i s ochutnávkou výtečného piva z domácí produkce.

Parametry nemovitosti

Cena
Cena na vyžádání Spočítat hypotéku
Poznámka k ceně
včetně advokátní úschovy a provize ...
Aktualizováno
19. 9. 2024
Adresa
Nádražní, Paskov, okres Frýdek-Místek
ID
344-NP00085
Stavba
Cihlová
Stav objektu
Dobrý
Plocha užitná
3000 m2
Vybaveno
Ano
Lokalita objektu
Centrum obce
Plocha budovy
1400 m2

Kontaktovat makléře

Máte zájem o tuto nemovistost?

Tímto, v souladu s nařízením Evropského parlamentu a Rady (EU) 2016/679, v platném znění, prohlašuji, že mi je alespoň 16 let a uděluji tak svůj souhlas se zpracováním zadaných údajů (jméno, telefon, e-mail, ip adresa) společnosti B3 Technology, s.r.o., IČ: 07330600, se sídlem Novostavby 126/23, 435 11 Lom (správce dat), za účelem předání dotazu z tohoto formuláře Vámi vybranému inzerentovi a zpětného kontaktování mé osoby. Osobní údaje bude správce zpracovávat manuálně i automaticky přímo prostřednictvím svých zaměstnanců. Informace předané tímto formulářem budou uloženy v databázi správce maximálně po dobu 10 let. Odvolání souhlasu s uložením a zpracováním poskytnutých dat lze e-mailem na info@videobydleni.cz. V případě podezření na neoprávněné použití Vámi poskytnutých údajů máte právo předat podnět k šetření Úřadu pro ochranu osobních údajů. Více informací
Chystáte se prodat nemovitost?
Pomůžeme Vám!

Inzerát si prohlédlo 2 lidí

Prodejce

Ing. Rostislav Schramek

Ing. Rostislav Schramek

Hlídací pes

Chcete dostávat emailem podobné nabídky prodeje komerčních v Paskově?

Podobné nemovitosti


Nevyhovuje Vám typ nemovitosti? Podívejte se na jiné kategorie komerčních.


Vybrané články z našeho blogu